Jodiumtabletten

De school van uw kind ligt binnen een straal van 30 km van de nucleaire installatie van Mol-Dessel. De kans dat er zich in een nucleaire installatie een ernstig ongeval voordoet is miniem. Radioactieve stofdeeltjes komen immers slechts in de atmosfeer vrij wanneer alle veiligheidssystemen het op hetzelfde ogenblik laten afweten. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren  maar de mogelijkheid mag niet worden uitgesloten.
Om uw kind zo goed mogelijk te beschermen tegen een eventueel kernongeval hebben wij in de school een voorraad jodiumtabletten ter onze beschikking.


Deze jodiumtabletten zullen aan de kinderen worden gegeven volgens de instructies die bij dreigend of bestaan kernongeval door de overheid worden verstrekt, tenzij u zich als ouders hiertegen uitdrukkelijk verzet.


Medische tegenaanwijzingen voor het gebruik van jodiumtabletten zij zeldzaam: jodiumallergie en een voorgeschiedenis van schildklieraandoeningen.
U kan als ouder uw verzet kenbaar maken door dit schriftelijk te melden aan de directie. Indien u bijkomende vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet de directie of de schoolarts te contacteren. U kan met uw vragen ook terecht bij het provinciebestuur van Antwerpen: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij de informatieambtenaar van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, tel. 02 / 500 20 51, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .