Inbreng van het oudercomité

Wie een nog actievere inbreng in het schoolgebeuren wil, kan lid worden van ons oudercomité. Het is een dynamische groep van mensen die een groot hart hebben voor de school. Het oudercomité werkt ten voordele van alle kinderen op onze school.
Concreet houdt dit in dat er vier à vijf vergaderingen per jaar gehouden worden. Daarbij is ook de directeur aanwezig.
Tijdens die vergaderingen wordt er afgesproken hoe ouders kunnen meewerken tijdens bepaalde activiteiten op school. We denken dan onmiddellijk aan de kienavond, de kerstmarkt, de eetdagen, het schoolfeest,... Maar er is natuurlijk nog meer...
Na de praktische beslommeringen komen de inhoudelijke schoolse zaken aan bod. Dat kan heel uiteenlopend zijn: verkeersveiligheid, financiën, website, projecten,...
Wie dus inhoudelijk op de hoogte wil blijven van de schoolwerking kan terecht bij het oudercomité. We proberen hier een goede wisselwerking na te streven. Als ouders hebben jullie de ervaring bij uitstek over hoe een school werkt. Wij kunnen hieruit heel wat tips halen. Op die manier proberen we op een positieve manier aan de school te bouwen.
Ook financieel springt het oudercomité in de bres. Elk schooljaar dragen zij een deel van de kosten voor de zeeklassen en bestellen zij de paaseieren in Rome. Ook zorgen zij ervoor dat onze leerlingen chrome-books ter beschikking hebben waardoor onze leerlingen vertrouwd geraken met de digitale wereld. Dit schooljaar gaat het oudercomité er ook mee voor zorgen dat ons 'pleintje' weer tip top in orde geraakt. Zo worden er goals aangekocht voor het nieuwe voetbalveld en komt er voor onze kleuters een heel nieuw speeltuig in onze nieuwe speeltuin. Alweer heel wat om naar uit te kijken!
Wie wil meewerken binnen het oudercomité kan zijn of haar naam opgeven op het secretariaat of contact opnemen met Gert Daemen. Hij is voorzitter van ons oudercomité.
Namens onze ganse schoolgemeenschap alvast hartelijk dank aan alle bereidwillige medewerkers.
Contacteer Gert Daemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..