Speelplaats

Nieuwe speeltuigen

Je zal er niet naast kunnen kijken, bij een nieuwe school hoort een nieuwe speelplaats. Op deze speelplaats is veel onverharde ruimte voorzien om te kunnen ravotten, klimmen en klauteren. Dat is het thema geworden van de nieuwe speeltoestellen die deze zomer geplaatst zijn: avontuurlijk & creatief spelen op speeltuigen van natuurlijke materialen. Bewust kozen we voor toestellen die vrij spel toelaten en niet voorkauwen wat er ‘moet’ gebeuren.

De firma Sablo, van bij ons in Retie, heeft deze opdracht uitgevoerd en heeft, al zeggen we het zelf, prachtig werk geleverd. Elk toestel is maatwerk, uniek, en gemaakt van duurzaam Robinia hout uit Europa. Het ontwerp kwam tot stand door een erg fijne samenwerking tussen leerkrachten, leden van het oudercomité en Sablo.

Voor de grotere kinderen is er een klimtuig met net en glijpaal. Via een stemming hebben de kinderen zelf gekozen wat hier kwam. Naast het volleybalveld ligt een unieke stammenbloem, waarop allerhande zelf verzonnen spelletjes worden gespeeld. Iets verder staat een grote buitenklas met plaats voor ongeveer 30 leerlingen en een bord. Over de banken komen nog schaduwdoeken.

In de zandbak kozen we voor een kraan en zandglijbaan.

Verder hebben we een hindernissenparcours van maar liefst 35 meter lang. Aan de kleuterkant is hier een leuk platform / huisje met glijbaan en klimnet. De hindernissen worden gaandeweg moeilijker en vormen zo een verbinding tussen de kleuters en de lagere school. Naast het hek ligt een mooie Robinia stam om op te klauteren.

Het was reeds vele jaren een wens van het oudercomité om nieuwe speeltoestellen te realiseren. In deze toestellen zit de opbrengst van talloze kienavonden, quizzen en pizzaslagen. Activiteiten waaraan jullie hebben deelgenomen. Bedankt!

Daarnaast willen wij ook zeker ook onze trouwe sponsors vermelden die ons elk jaar weer steunen!

Dit project werd voor 70% gefinancierd vanuit het oudercomité, 25% vanuit de firma B&R, en 5% vanuit CERA sponsoring.

Een oudercomité draait op betrokken ouders die mee willen investeren in de toekomst. Wij hopen ook dit jaar weer enkele nieuwe leden te mogen verwelkomen om het team te versterken!

We wensen alle kinderen heel veel speelgenot!