Update corona

Update 7 maart 2022

Na 2 jaar mogen leerlingen én leerkrachten hun mondmasker thuislaten. Eindelijk kunnen we ons gelaat weer vertonen. Busritten en samen eten in de eetzaal kan weer.

We blijven nog wel voor elkaar zorgen en daarvoor zijn er nog enkele regels van kracht:

  •  We blijven onze klaslokalen maximaal verluchten.
  •  We blijven de afstandsregel volgen , zodat er geen grote druktes ontstaan.
  •  De hand- en hoest hygiëne blijven we ook aanhouden.
  • Activiteiten zoals schoolfeesten, info-avonden en opendeurdagen zijn weer toegelaten.
  •  En vooral ,wie ziek of besmet is, blijft thuis en raadpleegt zijn huisarts.

Update 19 februari 2022

Code Oranje Covid 19. De mondmaskerplicht voor de lagere school valt weg. We behouden nog wel enkele regels voor de veiligheid. Leerkrachten, ouders en vrijwilligers in de school zetten nog steeds hun mondmasker op. Het brengen en afhalen van onze kleuters blijft ongewijzigd. Onze boterhammen gaan we nog eten in de klas en het mengen van klassen gaan we zeker nog vermijden.


 
Update 7 januari 2022

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (aangevuld vanuit het overleg van de ministers van Onderwijs) heeft beslist hoe de test- en quarantainemaatregelen er vanaf maandag 10 januari tot aan de krokusvakanti zullen uitzien.

**Alle leerlingen dragen vanaf het eerste leerjaar een mondmasker. Dit laat toe om klasgenoten van een besmet kind te beschouwen als  laagrisicocontacten
**Pas wanneer er in één klas 4 besmettingen zijn óf wanneer 25% van een kleinere klas besmet is, gaat de volledige klas meteen voor 5 dagen in quarantaine.
**Als een leerling een hoog risicocontact had buiten de klas en daardoor in quarantaine moet, mag het kind nog wel uit quarantaine om naar school te gaan. Indien één van de ouders positief getest werd moeten de kinderen WEL mee in quarantaine en mogen ze niet naar school komen.
**Wanneer je kind ziektesymptomen heeft, houd je hem/haar natuurlijk thuis en laat je je kind testen.
**We gaan voorzichtig het zwemmen weer opstarten. Vrijdag 14/1 gaat het 2de, 4de en 6de leerjaar afzonderlijk zwemmen.
   • Sinds 10 september werken CLB en callcenter samen bij een besmetting op school. Het CLB krijgt daarvan melding via het Agentschap Zorg en Gezondheid. (Daardoor moet een school een coronabesmetting van een leerling of personeelslid niet langer melden aan het CLB.) Naast een lijst met de hoogrisicocontacten bezorgt het CLB aan de school ook een brief met algemene informatie. De school communiceert die brief aan de hoogrisicontacten waarna die opgebeld worden door het callcenter (0800 14689)  voor meer uitleg over de te volgen maatregelen.

23 september ‘21

  • Leerlingen en personeelsleden die een hoogrisicocontact hadden op school gaan in quarantaine en krijgen per sms van het nummer 8811 een quarantaineattest en testcode waarmee ze een afspraak kunnen maken voor een PCR-test in een test- en triagecentrum.  Asymptomatische hoogrisicocontacten die de voorbije 180 dagen een besmetting met het coronavirus hebben doorgemaakt ontvangen geen testcode of quarantaineattest en mogen de lessen op school blijven volgen. Van zodra er zich mogelijke symptomen van COVID-19 ontwikkelen, zelfs milde, moeten deze personen naar huis en getest worden door middel van een PCR-test. Het callcenter van de Vlaamse Overheid neemt op met de hoogrisicocontacten om de te nemen maatregelen uit te leggen. 

  • Aangezien de test- en quarantainemaatregelen kunnen verschillen naargelang de vaccinatiestatus of een eerder opgelopen besmetting, is er geen standaard quarantaineperiode meer die op ieder hoogrisicocontact van toepassing is. CLB’s en scholen hebben dan ook niet de opdracht om controle uit te voeren op het naleven van de quarantainemaatregelen.

  • Het CLB neemt geen rol op bij een (vermoedelijke) besmetting in de vrije tijd zoals de sportclub en de jeugdbeweging. Zij doen dan ook geen contactonderzoek in die situaties.